Sunday, April 22, 2018
Apekecoh Media

Browsing the "Hiburan" Category

Jari hampir putus angkara penyepit besi

Kemalangan kecil di rumah boleh dielakkan sekiranya anda mengambil langkah berhati-hati dan tidak menggunakan sebarang perkakasan yang boleh mendatangkan kecederaan pada diri ketika menggunakannya. Baru-baru ini seorang wanita mengalami kecederaan di jari akibat terkena sepitan penyepit besi ketika menggunakan alat [...]

April 22, 2018 Hiburan

I nak beranak di Prince Court kalau you bawa I pergi hospital kerajaan I tak nak teran anak kita

Apabila seorang isteri disahkan mengandung, pelbagai persiapan yang perlu difikirkan. Bukan sahaja persiapan peralatan bayi, tetapi hospital mana yang sesuai untuk bersalin. Bagi golongan yang berkemampuan, hospital swasta menjadi pilihan mereka untuk mendapatkan lebih keselesaan. Tetapi bagi sesetengah isteri, cukup [...]

April 22, 2018 Hiburan

Saya nak cerita pengalaman kena histeria

Assalammualaikum admin. Saya nak cerita masa first saya masuk asrama. Selama ni tak pernah duduk asrama pun. Tapi rezeki dari Allah diterima untuk duduk asrama. Sebelum itu, panggil saja saya Az (bukan nama sebenar). Asrama saya ini di Kuala Selangor [...]

April 22, 2018 Hiburan

Agakagaklah saya nak muat naik gambar anu di IG Zul Ariffin dakwa hackers godam akaun Instagram miliknya

“Itu bukan anu saya,” tegas pelakon Zul Ariffin selepas viral rakaman gambar paparan skrin Instastorynya yang memaparkan gambar kemaluan seorang lelaki kononnya dimuat naik oleh Zul sendiri sehingga mencetuskan pelbagai reaksi peminat dan netizen di media sosial. “Takkan saya nak [...]

April 21, 2018 Hiburan

Perlahanlahan dia tarik troli dan ambil anak kami Bapa dakwa wanita warga asing cuba mengambil anaknya

“Hati-hati di Tesco Ampang,” itu peringatan dari Mohamad Sallehin yang mendakwa ada seorang wanita dipercayai warga asing cuba mengambil anaknya. Dalam status Facebook yang dimuat naik jam 6.37 petang semalam, Mohamad mendakwa, wanita terbabit cuba mengambil anaknya yang diletakkan dalam [...]

April 21, 2018 Hiburan

Mukanya betulbetul menghadap muka aku meremang bulu roma

Anak-anak kecil pasti teruja setiap kali ibu dan bapanya membawa pulang barangan permainan. Mereka sudah pastinya bertambah gembira apabila permainan itu sama seperti ditayangkan di televisyen mahupun gajet. Walaupun harga barangan tersebut mahal atau murah, ada sesetengah kanak-kanak hanya bermain [...]

April 21, 2018 Hiburan

Kanggaru mati dibaling dengan batu oleh pengunjung zoo

Seekor kanggaru betina terbunuh, manakala seekor lagi kanggaru jantan mengalami kecederaan selepas dibaling dengan batu bata oleh pengunjung di sebuah zoo di China, hanya semata-mata mahu menarik perhatian haiwan tersebut. Kanggaru betina berusia 12 tahun itu mengalami kecederaan serius di [...]

April 20, 2018 Hiburan

Bayi tertelan pengetip kuku

Seorang bayi lelaki berusia 16 bulan dikejarkan ke hospital selepas secara tidak sengaja tertelan pengetip kuku, lapor Daily Mail. Dalam kejadian pada jam 3 petang, 17 April di kediaman mereka di Changchun, China, si ibu yang tidak didedahkan namanya itu [...]

April 20, 2018 Hiburan

Maut dipukul teman lelaki ibunya sehingga patah tulang rusuk dan pecah usus

Tidak berperikemanusian! Itu lah ungkapan yang sesuai ditujukan buat teman lelaki kepada ibu seorang kanak-kanak malang ini. Allahyarham Mohamad Rayyan Hidayat Hairil Khan yang berusia enam tahun meninggal dunia dipercayai akibat dipukul dengan objek tumpul sehingga patah tulang rusuk dan [...]

April 20, 2018 Hiburan

Elakkan perkara khurafat Kerajaan Saudi larang jemaah umrahhaji melawat 6 tempat ini

Bagi bakal jemaah umrah dan haji, bermula semalam, Khamis, 19 April 2018, Kerajaan Arab Saudi telah mengenakan larangan melawat atau menziarahi beberapa tempat yang disenaraikan atas sebab-sebab tertentu. Perkongsian maklumat ini dimuat naik oleh laman Facebook Mutawwif.com yang difahamkan mendapat [...]

April 20, 2018 Hiburan