Wednesday, November 14, 2018
Apekecoh Media
Spotlight

Bai punya Hamadi Mati la kau Madi Ustaz Hamadi dikecam netizen bertubitubi dan baca respon Azhan Rani

admin@apekecoh 13th June 2018 Gossip Comments Off on Bai punya Hamadi Mati la kau Madi Ustaz Hamadi dikecam netizen bertubitubi dan baca respon Azhan Rani

1.png

Tidak dinafikan, ramai penonton yang terkesan dan geram dengan watak Ustaz Syed Hamadi yang dilakonkan oleh Azhan Rani dalam drama Nur di TV3.

Di media sosial, netizen meluahkan rasa geram dan sudah beberapa kali mereka mahu memecahkan televisyen kerana terlalu geram dengan Hamadi menunggang agama demi kepentingan dirinya.

Loading...

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on Jun 11, 2018 at 6:11pm PDT

Baru-baru ini, Azhan memuat naik komen netizen yang memaki hamun beliau di Instagramnya. Bukan bertujuan ‘memberus’ individu terbabit, sebalik beliau menghargai ‘keprihatinan’ para penonton yang tidak menggemari individu seperti Ustaz Hamadi dalam kehidupan mereka.

“Satu di antara 2.7 bilion maki hamun yang aku hadap sepanjang 18 episod Nur ditayangkan di TV3. Ini manja-manja lagi, ada yang lagi ekstrim daripada ini. Memang emo nau korang.

“Tengok Ultraman bergaduh dengan raksasa, tapi siap pecah-pecahkan rumah flat pun korang tak seemo macam ni. Baguslah korang prihatin tak suka watak macam ni (Ustaz Hamadi) dalam hidup korang. Tetapi janganlah sampai setakat cerita ini habis saja korang benci watak sebegini.

1.jpg

1.png

“Niat sebenarnya memang kita tak nak ada lagi watak macam ini dalam hidup kita. Cuma selepas habis cerita ini, kalau korang masih judgemental, masih jadi seperti Hamadi, Marzuki, Aisyah dan siapa saja watak yang hitam dalam drama ini, eloklah korang minum air swimming pool berdekatan banyak-banyak sampai kembung perut korang. Selepas itu, minta lori 12 tayar lenyek perut korang tu.

“Hidup biar susah tetapi jangan menyusahkan orang. Ambillah mana yang baik-baik dalam drama Nur in. Jangan propa benci tengok (Hamadi) dalam tv saja. Di luar korang sama atau lebih teruk dari Syed Hamadi.

“Sekian takzirah di penghujung ramadan dari aku yang akan meletakkan jawatan jam 11 malam nanti. Jumpa di episod akhir 10 malam nanti di TV3,” tulisnya.

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on Jun 12, 2018 at 1:13pm PDT

Episod terakhir drama ini sedikit sebanyak menimbulkan banyak persoalan para peminat drama ini. Apakah di penghujung ceritanya akan ada ‘happy ending’ atau plot twist yang tidak dijangkakan?

Sumber: thereporter

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.