Tuesday, August 14, 2018
Apekecoh Media

Belum kahwin lagi dah naik tangan Netizen

admin@apekecoh 11th June 2018 Gossip Comments Off on Belum kahwin lagi dah naik tangan Netizen

1.png

Viral di media sosial video seorang lelaki menampar muka gadis yang dipercayai teman wanitanya menimbulkan kemarahan warga netizen.

Kejadian itu sempat dirakam oleh penduduk, Tikah Abu Samah, yang ternampak kejadian yang tidak dijangkakan itu sebelum memuat naik video tersebut di Instastorynya dan tersebar di Twitter.

Difahamkan, kejadian itu berlaku di Kondo 900 Jitra, Kedah.

Loading...

Berdasarkan video berdurasi 14 saat itu, pasangan berkenaan dilihat sedang berbincang. Namun lelaki terbabit kelihatan geram lalu mengetuk-ngetuk motosikalnya.

Gadis berkenaan cuba menghentikannya, malangnya secara tiba-tiba ditampar oleh lelaki itu yang kemudian memerhatikan keadaan di sekeliling kerana bimbang perbuatannya itu diperhatikan orang lain.

Menurut Tikah, dia mengenali pasangan berkenaan yang juga merupakan junior beliau.

“Since ramai yang view Instastory saya selepas video kejadian itu viral, saya nak mengesahkan yes saya kenal mereka berdua yang merupakan my junior classmate and yes they are involved in aa toxic relationship,” jelas Tikah.

Di media sosial, netizen menyelar tindakan biadab lelaki terbabit yang dianggap tidak sesuai dijadikan suami kerana sudah berani ‘naik tangan’ terhadap pasangannya biarpun mereka belum berkahwin lagi.

“Perempuan sebelum kahwin dijaga sepenuhnya haknya oleh ayah. Selepas kahwin, perempuan akan dijaga sepenuhnya haknya oleh suaminya. Perempuan dilahirkan untuk dilindungi oleh manusia bernama lelaki,” – @zauha4

“Paling pantang aku dengan jantan begini. Kau belum ada apa-apa hubungan yang sah, kau nak naik tangan kat perempuan. Aku yang lelaki ini tengok pun panas.

“Aku geram weh! Mana tahu mak bapak perempua ntu tak pernah nak naik tangan kat perempuan tu, tiba-tiba pula jantan ni suka-suka nak naik tangan kat perempuan tu. Kalau kena kat adik aku, memang dah kena tibai dah.” – @Sukati_

Justeru, Tikah menasihatkan golongan perempuan di luar sana tidak mudah diperbodohkan dan mendoakan dijauhkan dari segala perkara yang tidak baik.

“Kepada semua perempuan di luar sana, jadi bijak, jangan diperbodohkan. Semoga kita semua dijauhkan daripada perkara-perkara yang tidak baik. Dan kepada lelaki di luar sana, jangan biadab sangat tampar anak orang sesuka hati,” tulisnya.

Sumber: thereporter

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.