Thursday, October 18, 2018
Apekecoh Media

9 minit terperangkap dalam kolam kanakkanak nyaris lemas

admin@apekecoh 26th April 2018 Gossip Comments Off on 9 minit terperangkap dalam kolam kanakkanak nyaris lemas

1.png

Rakaman video kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan beberapa individu cuba menyelamatkan seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun terperangkap dalam kolam lebih dari sembilan minit selepas kakinya tersangkut di saluran paip sedutan, lapor Daily Mail.

Bagaimanapun kanak-kanak itu berjaya diselamatkan ekoran tindakan pantas salah seorang lelaki yang melakukan penafasan dari mulut ke mulut di dalam air sehingga pasukan penyelamat tiba di lokasi kejadian.

Rakaman awal video CCTV menunjukkan dua kanak-kanak lelaki itu bermain di kolam Avista Resort di North Myrtle Beach, South Carolina, pada 19 Mac lalu.

Loading...

Mangsa dilihat menyelam beberapa kali untuk meneroka saluran paip tersebut sebelum kakinya terperangkap. Rakannya cuba berusaha membantu mangsa, namun gagal berbuat demikian lalu meminta bantuan orang dewasa.

Beberapa orang dewasa dilihat masuk ke kolam itu dan cuba menarik mangsa keluar, sementara salah seorang melakukan pernafasan mulut ke mulut pada mangsa.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Pihak Polis North Myrtle Beach menerima panggilan kecemasan dan tiba di tempat kejadian pada jam 9.30 malam, terus membantu mengeluarkan mangsa.

Sejurus mangsa berjaya dikeluarkan, mangsa terus diberi bantuan pernafasan sebelum dikejarkan ke hospital oleh pasukan perubatan.

Menurut polis, mangsa selamat namun tidak mendedahkan keadaannya yang terkini.

Sumber: thereporter

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.