Wednesday, November 14, 2018
Apekecoh Media
Spotlight

Selangor takkan digelar Darul Sampah atau Darul Denggi jika BN diberi mandat di PRU14 Najib

admin@apekecoh 14th April 2018 Gossip Comments Off on Selangor takkan digelar Darul Sampah atau Darul Denggi jika BN diberi mandat di PRU14 Najib

1.png

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan tiga masalah utama yang dihadapi penduduk di Selangor akan diselesaikan sekiranya Barisan Nasional (BN) diberi mandat sewaktu Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) 9 Mei ini, lapor Astro Awani.

Tiga masalah utama yang dikatakan itu adalah masalah air, masalah sampah dan masalah wabak denggi.

Najib yang juga Pengerusi BN berkata, negeri Selangor tidak seharusnya diberi jolokan ‘Darul Sampah’ atau ‘Darul Denggi’ hanya kerana kegagalan kerajaan negeri yang dipimpin oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyelesaikan masalah itu.

Loading...

“Sekarang masalah air di Selangor, kita letak paling tinggi sekali untuk diselesaikan. Tetapi ini pula masalah sampah dan denggi.

“Kita tidak mahu Selangor menjadi Darul Sampah atau Darul Denggi,” katanya ketika berucap di Majlis PEcah Tanah Projek Naik Taraf Hospital Kajang di Sungai Jelok, hari ini.

Turut hadir bersama di majlis itu ialah Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam, Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Tan Sri Noh Omar, dan Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Datuk Seri Najib berkata, walaupun projek itu bertujuan untuk memberikan kemudahan hospital kepada golongan wanita, ibu, dan kanak-kanak, namun seperti yang Tan Sri Noh membisikkan kepadanya, apa guna hospital moden kalau bekalan air pun tiada.

Sumber: thereporter

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.