Wednesday, December 19, 2018
Apekecoh Media

Berang selalu dimarahi pekerja bunuh majikan dan keluarga dan tetak kepala anak majikan sehingga putus

admin@apekecoh 13th January 2018 Hiburan Comments Off on Berang selalu dimarahi pekerja bunuh majikan dan keluarga dan tetak kepala anak majikan sehingga putus

2D7v3GA

Berang kerana selalu dimarahi majikan, seorang lelaki bertindak membunuh keluarga majikannya termasuk anak mangsa yang berusia lapan tahun.

Jabatan Jenayah Polis (Reskrim Polresta) Banda Aceh dengan kerjsama Polis Daerah unit Kejahatan dan Kekerasan (Jatanras Polda) Sumatera Utara berjaya menangkap suspek yang dikenali sebagai Ridwan, 22, ketika dia sedang merancang untuk melarikan diri di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Medan pada petang Rabu.

Menurut laporan, Ridwan telah membunuh majikannya Tjisun, 45, dan isterinya, Minarni, 40, serta anak mereka, Callietos Ng, yang baru berusia lapan tahun. Kesemua mayat mangsa ditemui di rumah mereka di Kecamatan Kuta Alam, Kota Banda Aceh dalam keadaan menyayat hati.

Loading...

Difahamkan, Ridwan baru bekerja dengan mangsa selama sebulan. Ridwan mengaku dia sakit hati kerana selalu dimarahi oleh mangsa. Tidak tahan dengan hal itu, Ridwan nekad menamatkan riwayat majikan dan keluarganya.

Jurucakap Polis Daerah Aceh (POLDA), Kombes Misbahul Munauwar berkata, punca utama suspek bertindak membunuh keluarga majikannya adalah kerana dendam akibat sering dimarahi.

“Suspek bekerja di kedai runcit milik mangsa. Suspek tergamak membunuh keluarga majikannya kerana terlalu sakit hati akibat sering dimarahi setiap kali melakukan pekerjaan,” katanya.

2D64Zf8

Dalam keterangan Ridwan, kejadian itu berlaku pada petang Jumaat 5 Januari lalu sekitar jam 5 petang. Selepas membunuh kesemua mangsa, suspek mengunci semua pintu kediaman keluarga itu.

Mayat Tjisun ditemui dengan luka di bahagian leher, isterinya, ditemui dalam keadaan terlentang tanpa pakaian dengan bekas luka dan cekikan di leher, manakala anak mereka ditetak sehingga putus kepala.

2D6115V

2D5Y4lP

2D6IYN5

Hasil soal siasat dengan suspek juga sekali gus membuktikan dakwaan yang mengatakan kononnya kejadian itu mempunyai kaitan dengan isu perkauman adalah tidak benar.

“Itu tidak benar. Kes ini diklasifikasikan sebagai jenayah tulen. Keterangan dari suspek sekali gus menepis dakwaan daripada beberapa pihak media yang mengatakan kes ini berkait dengan perkauman,” katanya.

Hasil bedah siasat juga mendapati, terdapat kesan luka pada ketiga-tiga mangsa yang menunjukkan mereka diserang menggunakan pisau.

Difahamkan, suspek akan didakwa kerana membunuh dan bakal berdepan dengan hukuman penjara selama 18 tahun.

Sumber: Harian Metro, Tribun News

Sumber: 1citemalaya

Sumber: 1citemalaya

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.