Wednesday, November 14, 2018
Apekecoh Media
Spotlight

Wanita Bakal Berdepan Risiko PENJARA Jika Periksa Telefon Suami Ini Merupakan Undang2

admin@apekecoh 30th June 2017 Hiburan Comments Off on Wanita Bakal Berdepan Risiko PENJARA Jika Periksa Telefon Suami Ini Merupakan Undang2

Wanita Bakal Berdepan Risiko PENJARA Jika Periksa Telefon Suami. Ini Merupakan Undang2| RIYADH ARAB SAUDI. Wanita Arab Saudi berdepan risiko penjara dan disebat jika disabitkan bersalah memeriksa telefon suami tanpa pengetahuan dan kebenaran.

Gambar ilustrasi

Ia tidak tertakluk dalam undang-undang Syariah negara itu, sebaliknya dilihat sebagai melanggar urusan peribadi, lapor Agensi. Menurut peguam Mohammed Al-Temyat, yang memperkenalkan diri sebagai anggota Program Keselamatan Keluarga kerajaan Arab Saudi, wanita boleh dihadapkan ke mahkamah jika saman difailkan terhadap mereka.

Loading...

Jawatankuasa itu ditubuhkan pada 2005 untuk memperbaiki akses kepada perkhidmatan sosial. Tiada hukuman diperuntukkan untuk kesalahan itu kerana ia tidak tertakluk dalam undang-undang Islam, sebaliknya hukuman boleh dikenakan menurut budi bicara hakim, bermakna mereka boleh dipenjarakan.

Saya mahu menjelaskan subjek ini membabitkan suami dan isteri dan ia adalah kesalahan tazir. Jadi, ada kemungkinan pesalah disebat, denda, penjara, menandatangani perjanjian atau tiada hukuman langsung. Ia kesalahan tazir yang tidak diiktiraf secara rasmi, jadi hukuman bergantung kepada masalah yang wujud. Jika tiada masalah, tiada hukuman dijatuhkan, katanya kepada akhbar Makkah.

Sumber: Sinar Harian

The post Wanita Bakal Berdepan Risiko PENJARA Jika Periksa Telefon Suami. Ini Merupakan Undang2 appeared first on SIAKAP KELL.

Sumber: 1citemalaya

Sumber: 1citemalaya

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.