Friday, November 16, 2018
Apekecoh Media

Bukan kes culik tapi ditangkap bekas majikan kerana didakwa mencuri

admin@apekecoh 31st May 2017 Hiburan Comments Off on Bukan kes culik tapi ditangkap bekas majikan kerana didakwa mencuri

2rjLdDC

KUALA LUMPUR – Susulan viral video yang mendakwa seorang wanita diculik sekumpulan lelaki, polis tampil menafikan dakwaan itu dan menjelaskan kejadian sebenar.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 10.21 malam Selasa di Jalan Regalia Residence, Jalan Sultan Ismail, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan wanita itu ditarik sekumpulan lima lelaki masuk ke dalam kereta.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi Md Isa berkata, wanita berusia 23 tahun, warganegara Indonesia itu adaah suspek bagi kes curi yang dilaporkan di IPD Gombak.

Loading...

“Wanita itu yang bekerja sebagai pembantu rumah telah ditangkap oleh bekas majikannya berhubung kes curi, sebelum diserahkan kepada polis,” katanya mengesahkan kes tersebut bukan kes culik.

Rusdi berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 381 Kanun Keseksaan.

Terdahulu, seorang pengguna Facebook, Adrian Ismail, meminta orang ramai menyebarkan video kejadian itu yagn mendakwa mangsa yang merupakan rakan sekerja rakannya itu telah diculik di lokasi kejadian.- The Reporter

Sumber: 1citemalaya

Sumber: 1citemalaya

–> Klik jika rasa post ini patut dibuang

Loading...

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.